Studenten lanceren campagne met tips voor nieuws tijdens de verkiezingen

Nederland gaat op 15 maart naar de stembussen. Goed geïnformeerd zijn over de politieke partijen is van groot belang. Sociale media worden steeds vaker als bron gebruikt voor deze informatie, alleen is niet al het nieuws wat op sociale media verschijnt even betrouwbaar. TrusttheSource lanceert daarom een sociale media campagne met daarin 10 tips hoe jij kunt omgaan met echt en fake news tijdens de verkiezingen. De campagne start met: In plaats van nep nieuws krijg je nu dit bericht te zien met daarin 10 handige tips om in aanloop naar de verkiezingen nieuws en uitspraken te checken.

Tevens is er op de website een pagina geopend met een uitleg over de tips. Hier staan ook websites in die je verder op weg kunnen helpen bij het checken van bronnen. Met deze campagne wil TrusttheSource het belang van kritisch denken en het gebruiken van onderzoeksvaardigheden benadrukken. Vooral als het gaat om situaties die van groot belang voor de samenleving zijn.
TrusttheSource is een Groningse startup van twee studenten die in 2011 signaleerden dat misinformatie op sociale media een groot probleem is. Het idee is toen ontstaan om een applicatie te ontwikkelen waarmee journalisten berichten op sociale media makkelijker kunnen verifiëren. Studenten van de Hanze Hogeschool zijn deze applicatie aan het ontwikkelen en gaan deze zomer naar de markt.
TrusttheSource heeft nu vijf medewerkers in dienst en werkt samen met verschillende universiteiten en partners om misinformatie op sociale media te stoppen. De visie van TrusttheSource is dat journalisten en ICT’ers samen moeten werken om innovatieve en journalistieke oplossingen te bedenken.
Voor meer vragen kunt u ons bereiken via

Margot Verleg
0636456636
Info@trustthesource.nl
Kadijk 1 Groningen

Luca Sanchez
0640238180
Info@Trustthesource.nl
Kadijk 1

Geef een reactie

*
*

Required fields are marked *