Selecteer een pagina

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Online factchecker voor journalisten

De online factchecker van Trustthesource biedt journalisten een razendsnelle oplossing voor het doen van bronnenonderzoek. Met de factchecker weet een journalist of een andere factchecker van social media-data of de gevonden bron betrouwbaar is of niet.

Workshops en lezingen

Fake news, nepnieuws ,misinformatie, desinformatie: wat is dat nu eigenlijk? En welke implicaties heeft de verspreiding van nepnieuws voor een eerlijke en veilige samenleving? Onze spreker schetst tijdens een lezing een beeld van een samenleving waarin nepnieuws hoogtij viert en behandelt manieren om dit tegen te gaan. Wij hebben veel expertise in huis over alles wat met informatie en betrouwbare bronnen te maken heeft. Een lezing of workshop inplannen? Neem dan contact met ons op.

Onze software

De software van TrusttheSource is gebaseerd op een machine learning algoritme. Dit betekent dat elke keer als een gebruiker een bericht controleert via de software en aangeeft op de uitslag juist is, onze software een stuk slimmer wordt. In de beta versie werkt het als volgt. Je vindt een tweet en kopieert daarvan de URL in de software. Met de software kun je onder andere: afbeeldingen, websites, tweets op betrouwbaarheid verifiëren. Dit is handig wanneer je niet helemaal zeker bent van of iets nepnieuws is of niet. Het algoritme geeft je de uitslag en vervolgens kun je op basis van een hoop kenmerken snel zien of de informatie betrouwbaar is.

Gratis toegangelijk

Omdat wij onze software willen uitbreiden is de beta versie voorlopig gratis toegankelijk. Het enige wat je hoeft te doen is een account aanmaken, in te loggen en je kan direct aan de slag. Mocht je nog vragen hebben over de software neem dan vooral contact met ons op via het contactformulier of via info@trustthesource.nl.